Bilhassa elense ve tırpanlarıyla meşhurdur. 190 cm boyunda 120-130 kilo ağırlığında, kolları kalın, göğsü geniş bir pehlivandır. Aliço’yu Osmanlı ülkesinde tanımayan güreş meraklısı yok sayılır. Saçının azlığından dolayı “Kel Aliço” ve güreşteki amansız hücumlarından dolayı “Gaddar Aliço” lakapları takılmıştır.
Aliço, Sultan Abdülaziz’in padişahlıktan indirilişine kadar (30 Mayıs 1876) sarayda kaldı. Sultanın ölümünden sonra saraydan ayrıldı. Yaşlılık günlerini Malkara köylerinde bekçilik yaparak geçirdi.
56 yaşında iken kendi yetiştirmesi olan Adalı Halil’in meydan okumasını kabul etmiş ve kendisinden 25 yaş küçük olan çırağını, Gelibolu’da bir düğün güreşinde yarım saat içinde yenerek halen ne kadar kuvvetli olduğunu göstermiştir.
Yaşlılık yılları malesef çok kötü geçmiştir. Yaşamının son yıllarında gözlerine perde inmiş ve dünyayı görememeye başlamıştır. Ona yeğeni Kel İbrahim yardımcı olmuştur. Yakalandığı Tifo hastalığı nedeniyle 1919 yılında Edirne ili, İpsala ilçesi Aliçopehlivan Köyü’nde (Eski adıyla Koyunyeri) vefat etmiştir.
Mezarı bu köydedir. Yaşadığı evin arsası üzerinde kendi adını taşıyan Aliço Pehlivan İlköğretim Okulu inşa edilmiştir. Okul eğitim-öğretime devam etmektedir. Her yıl 16 Mayıs’ta Kel Aliço Pehlivan’ı Anma ve Yağlı Güreş Festivali yapılmaktadır.
Gerek güreş meydanlarında gerekse meydan dışı hayatında mertliğin, doğru sözlülüğün, cesaretin ve yiğitliğin bütün özelliklerini taşımış ve göstermiş olmasından dolayı Rumeli’de adeta efsaneleşmiştir. Ata sporumuz yağlı güreşlere katkısı çok fazla olan bu pehlivanımız hakkında, maalesef yeteri kadar kaynak bulunmamaktadır. Aliço’nun güreşleri ve özellikleriyle ilgili en önemli kaynak kitap, M.SAMİ KARAYEL’in yazdığı “En Meşhur Türk Pehlivanları Kel ALİÇO”dur. Kitap, 1941 yılında Muaalim Ahmet Halit Kitapevi tarafından basılmıştır.
Kel Aliço’nun cesareti, mertliği, dürüstlüğü ile tam bir sporcu olması dilden dile yayılmış, takdir edilmiş, Kırkpınar sarayiçi ve yaşadığı köy meydanına heykelleri yapılmıştır.Aliço bazen hiç güreş yapmadan başpehlivan olmuştur. Nedeni ise karşısına çıkacak rakip olmazmış.